Ekologiset treenivaatteet

Skandinavia tunnetaan puhtaista vesistä, jylhästä luonnosta, sekä taipumattomista ihmisistä, jotka eivät turhia puhu. Tämä on maailma, johon Heja Freja syntyi.

Meret ympäröivät skandinaviaa, joten emme ole voineet ummistaa silmiämme sille, mitä niille on tapahtumassa. Muoviroskasta on tullut maailmanlaajuisesti yksi vakavimmista uhkista vesiekosysteemeille. Merieläimet takertuvat ja tukehtuvat isokokoiseen muoviin, kuten hylättyihin kalastusvälineisiin. Pienempiä muovinpaloja päätyy lintujen ja kalojen ruuansulatukseen, ja mikromuovia on löydetty jopa merenpohjan eliöistä ja arktisten lintujen munista. WWF:n tutkimusten mukaan, jopa 90% merilinnuista on syönyt muovia! Mikromuovin tarkkoja vaikutuksia ympäristöön, sekä ihmisten ja eläinten elimistöön ei vielä tunneta. Se kuitenkin tiedetään, että ainakin hitaasti hajoavien muovien pääsyä luontoon olisi vältettävä.

Heja Frejalle vaatteiden ekologisuus on ollut alusta lähtien täysin selvä asia. Melkein kaikki vaatteemme valmistetaan italialaisesta Econyl-kankaasta. Kangas on valmistettu ekologisesta ja korkealuokkaisesta ECONYL®-regeneroidusta nailonista. Econylia valmistetaan jätemateriaaleista, kuten valtamerien kalaverkkoista, matoista ja teollisuusmuovista. Kyllä, valmistamme upeita treenivaatteita kaikesta siitä muoviroskasta, jota meristämme löytyy!

Ekologisuutta on myös kuluttaa vähemmän, joka tarkoittaa edelleen sitä, että meidän tuottajien on tuotettava aikaa kestäviä laadukkaita tuotteita ja designia. Heja Freja vaalii laatuaan valmistamalla tuotteet korkealuokkaisessa Tallinnalaisessa pientehtaassa. Tehdas työllistää useita ammattiylpeitä suunnittelijoita ja ompelijoita, joilla on kokemusta ja halua myös omalta osaltaan edistää laatua. Kehitämme Heja Frejan kotimaasta (Suomesta) käsin kokoajan myös muita toimintamme osa-alueita ekologisemmiksi. Emme ole vielä täydellisiä, joten kehitystyötä on jatkettava.

Premium ei ole pelkkää designia, hyvältä tuntuvia ja näyttäviä vaatteita, sekä niiden teknisiä ominaisuuksia. Se on yhä enemmän sitä, että voimme tarjota asiakkaillemme ekologisia vaatteita -mahdollisuuden parantaa valinnoillaan luonnon hyvinvointia.